Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Letné Kino Pocity v Prešove bude premietať v záhradnom kine v utorky

Ilustračná snímka. Foto: SNG

Prvý titul uvidia návštevníci 12. júna, sezónu otvorí francúzska komédia Kým nás svadba nerozdelí.

Prešov 8. júna (TASR) – Počas troch letných mesiacov pripravilo prešovské Letné Kino Pocity premietanie filmov pod holým nebom v záhradnom kine (za kinom Scala) na Masarykovej ulici v Prešove. Večerná produkcia bude začínať po zotmení od 21.00 h, premietať sa bude vždy v utorky. Letné Kino Pocity prevádzkuje siedmy rok občianske združenie Cirkus 49, ktoré sa počas roka venuje prezentácii klubových filmov. Informovala o tom PR manažérka Nina Šilanová.

Prvý titul uvidia návštevníci 12. júna, sezónu otvorí francúzska komédia Kým nás svadba nerozdelí. Za tri mesiace Letné Kino Pocity ponúka 12 titulov. Pôjde o snímky rôznych žánrov z rozličných kútov sveta. V júni je ešte na programe nemecká dráma Odnikiaľ (19.6.) režiséra Fatiha Akina, ktorá získala Zlatý Glóbus za Najlepší cudzojazyčný film. Posledný júnový utorok bude patriť ďalšej francúzskej komédií Niekto to rád zahalené, ktorá sa s nadhľadom pozerá na život moslimskej komunity vo Francúzsku a na radikalizáciu mladých mužov v mene Alaha.

Júl podľa Šilanovej ponúkne domáci titul Čiara, ktorý vznikol v koprodukcii s ukrajinskými a českými filmármi. Diváci uvidia aj snímky z produkcie USA a ďalšej európskej kinematografie. Milovníci Karla Kryla sa môžu tešiť na dokument Bratříček Karel, ktorý zaradili symbolicky na deň okupácie Československa 21. augusta. Posledná produkcia tohto leta bude 28. augusta a pôjde o Pocity prekvapenie.

Projekt Letné Kino Pocity finančne podporuje mesto Prešov. Partneri projektu sú PO.CITY, o.z., Libresso Books & Coffee a Park kultúry a oddychu v Prešove.