Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Prešov v tomto roku preinvestuje na opravy ciest 1,8 milióna eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/Adriana Antošková

Tento rok rekonštrukcia čaká cesty na Budovateľskej, K Surdoku a Strojníckej ulici.

Prešov 17. januára (TASR) – Mesto Prešov bude pokračovať v historicky najrozsiahlejšej oprave prešovských komunikácií. Tento rok rekonštrukcia čaká cesty na Budovateľskej, K Surdoku a Strojníckej ulici. Konštatovala to primátorka Prešova Andrea Turčanová po dnešnom stretnutí so zástupcami spoločnosti Eurovia, ktorá realizuje v Prešove rekonštrukciu komunikácií.

Stretnutie sa konalo na jednom z dôležitých opravených úsekov, na spojnici Jilemnického a Budovateľskej ulici. „Úspešne sme ukončili druhú etapu prác. Za prvé dve etapy sme prefinancovali 5,4 milióna eur. Týkalo sa to takmer stovky akcií, kde sa opravili jednotlivé úseky ciest, chodníkov a zastávok MHD. Pevne verím, že po schválení v zastupiteľstve nás bude čakať tretia etapa, kde by sme sa chceli sústrediť na ďalšie ulice,“ uviedla primátorka.

Vlani sa za 2,8 milióna eur obnovilo 45.070 metrov štvorcových (m2) ciest, 33.545 m2 chodníkov a 2684 m2 plôch MHD.

Oproti začiatku zmluvného vzťahu sa podarilo s dodávateľom dohodnúť o takmer 20 percent výhodnejšie ceny, čo znamená, že vlani podľa Turčanovej obnovili podstatne viac plôch mestských komunikácií.

"Šlo o veľmi náročnú akciu, pretože sme boli v dotyku s obyvateľmi mesta," povedal Marek Reisinger z Eurovie, ktorý ocenil spoluprácu s mestom. "Verím, že zastávky, nástupištia, chodníky a cesty budú slúžiť mestu v dobrej kvalite čo najdlhšie,“ doplnil.

V súčasnosti je pripravený harmonogram prác na tento rok v objeme 1,8 milióna eur, musí však ešte prejsť schvaľovacím procesom.