Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Prokurátor podal návrh na dohodu o vine a treste s prešovským primárom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Stanislav P. je obvinený z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku.

Bratislava 19. marca (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v stredu 14. marca návrh na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) na schválenie dohody o vine a treste s primárom oddelenia klinickej hematológie prešovskej nemocnice Stanislavom P. Primár je obvinený z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku.

"Obvinený je z piatich skutkov, v ktorých ako primár oddelenia klinickej hematológie Fakultnej NsP v Prešove prijímal od pacientov a ich rodinných príslušníkov úplatky v peňažnej aj nepeňažnej forme v súvislosti s poskytovaním lekárskej zdravotnej starostlivosti," uviedla v pondelok pre TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Sudca ŠTS v Banskej Bystrici rozhodol v lete minulého roku o vzatí do väzby spomínaného primára. Dôvodom väzby bola obava z pokračovania v trestnej činnosti. Pre TASR to vtedy uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Lekára mali v prvej polovici júla 2017 priamo z pracoviska odviesť protikorupční policajti NAKA.       

Primár mal brať úplatky od onkologických pacientov a ich príbuzných a za to im mal zabezpečovať nadštandardnú zdravotnú starostlivosť, nové inovatívne spôsoby liečby.