Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Referendum v obvodoch Vranov, Humenné a Michalovce bez incidentov

Na snímke voliči počas hlasovania v Referende 7. februára 2015 Foto: TASR/Milan Drozd

TASR o tom informovali členovia obvodných referendových komisií a vedúci odborov všeobecnej vnútornej správy jednotlivých okresných úradov (OÚ).

Vranov nad Topľou/Humenné/Michalovce 7. februára (TASR) - Priebeh dnešného plebiscitu na území Vranovského, Humenského a Michalovského obvodu zatiaľ nič mimoriadne nenarušilo. TASR o tom informovali členovia obvodných referendových komisií a vedúci odborov všeobecnej vnútornej správy jednotlivých okresných úradov (OÚ).

V obvode Vranov nad Topľou sa na dnešnom referende môže zúčastniť približne 62.000 oprávnených občanov dvoch miest a 66 obcí. K dispozícii majú celkovo 91 hlasovacích miestností. Podľa vedúceho zmieneného odboru vranovského OÚ Dominika Vargu má dnešné referendum zatiaľ hladký priebeh.

Podobne je na tom aj humenský obvod. "Priebeh referenda monitorujeme počas dňa v teréne, ale komisia zatiaľ nezaznamenala žiadne rušivé momenty," informoval TASR Ján Sental z OÚ v Humennom. Na území humenského obvodu sa môže do dnešného referenda zapojiť viac ako 91.000 oprávnených občanov, a to konkrétne v mestách Humenné, Snina, Medzilaborce a 115 obciach regiónu.

V michalovskom obvode, do ktorého patria mestá Michalovce, Strážske, Veľké Kapušany, Sobrance a ďalších približne 120 obcí, môže hlasovať v dnešnom plebiscite viac ako 104.000 oprávnených občanov. Jeho doterajší hladký priebeh potvrdila pre TASR predsedníčka obvodnej komisie pre referendum v Michalovciach Ľudmila Svobodová.