Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Výstavba kanalizácie a vodovodu v Snine stála vyše štyri milióny eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na realizáciu projektu získala samospráva nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie.

Snina 20. marca (TASR) - V okrajových častiach mesta Snina pribudli nové úseky kanalizačnej a vodovodnej siete. Samospráva získala na realizáciu tohto stavebného projektu nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie.

Hovorkyňa mesta Snina Eva Mihaliková TASR informovala, že výstavba novej kanalizačnej siete, ktorá pribudla na uliciach Jesenského, Daľkovskej, SNP, Stakčínskej a Podrybníckej odštartovala ešte v roku 2012. Obsahom stavebných prác bola aj realizácia nového vodovodu na uliciach Stakčínska a Podrybnícka.

Členitosť terénu na uliciach Jesenského, Daľkovskej a SNP si v rámci novej kanalizačnej siete vyžiadala výstavbu troch prečerpávacích staníc, vysvetlila Mihaliková s tým, že rozpočet projektu financoval zároveň budovanie kanalizačných prípojok k jednotlivým rodinným domom.

Objavená svahová deformácia na ulici Jesenského sa podpísala pod zvýšené výdavky stavebného diela. "S cieľom zabezpečenia stability kanalizačnej vetvy F bolo nutné zrealizovať stabilizáciu zosuvu," doplnila hovorkyňa radnice.

Výstavba vodovodu a kanalizácie v okrajových častiach mesta, ktorá si vyžiadala výdavky na úrovni 4,19 milióna eur, je už momentálne ukončená. Spomínaná investícia je aktuálne predmetom kolaudačného konania.

"Informácie o termíne a možnostiach napojenia rodinných domov a prevádzok na verejnú kanalizáciu prinesie mesto na svojom webovom sídle www.snina.sk. Rovnako o tom bude informovať verejnosť cez oznamy, ktoré dostanú obyvatelia jednotlivých ulíc do svojich poštových schránok," uzavrela Mihaliková.