Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Vo viacerých mestách na Spiši začínajú s jarným upratovaním

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V Poprade budú pristavené veľkoobjemové kontajnery, ktoré sú určené pre občanov mesta, nie pre podnikateľské subjekty,

Poprad/Krompachy/Spišská Belá 17. marca (TASR) – Vo viacerých podtatranských, ale aj spišských mestách začínajú v týchto dňoch s jarným upratovaním. V Poprade budú podľa hovorcu mesta Mariána Galajdu pristavené veľkoobjemové kontajnery, ktoré sú určené pre občanov mesta, nie pre podnikateľské subjekty, ktoré sú povinné zbavovať sa odpadov zo svojej činnosti v súlade so zákonom a na vlastné náklady. 

"Kontajnery sú určené pre občanov, ktorí sa prostredníctvom nich môžu bezplatne zbavovať drobného stavebného odpadu, ale aj objemového odpadu," priblížil Galajda. Počas jarného upratovania sa môžu občania mesta bezplatne zbavovať aj konárov z údržby záhrad, ktoré však nesmú byť ukladané v kontajneroch, ale vedľa nich, nakoľko sú následne drvené a drevná štiepka zhodnocovaná pri údržbe verejnej zelene. 

Koncom marca budú veľkoobjemové kontajnery pristavené aj v Spišskej Belej. Podľa Pauly Grivalskej z Mestského úradu v Spišskej Belej, určené sú na odpady, ktoré pre väčšie rozmery nie je možné umiestniť do klasických odpadových nádob.

Od 27. marca do 13. apríla budú veľkoobjemové kontajnery rozmiestnené aj na území mesta Krompachy.