Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Prešovský kraj

Stará Ľubovňa očakáva na rozlúčke s mladými dievčatami vysokú účasť

Na snímke príslušníci záchranných zložiek zasahujú po nehode autobusu v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča v sobotu 6. apríla 2024. Foto: TASR - Adriana Hudecová

Posledná rozlúčka s Luciou, Sofiou a Katarínou sa začne v Chráme Matky ustavičnej pomoci pri Kláštore redemptoristov v Starej Ľubovni o 10. hodine.

Stará Ľubovňa 9. apríla (TASR) - Mesto Stará Ľubovňa očakáva na stredajšej (10. 4.) poslednej rozlúčke s troma mladými dievčatami, ktoré tragicky zahynuli v Spišskom Podhradí, vysokú účasť. V tejto súvislosti žiada miestnych obyvateľov, aby si preparkovali svoje vozidlá. Radnica o tom informovala na webovej stránke.

"Žiadame obyvateľov parkujúcich motorové vozidlá na Mierovej ulici v okolí Gréckokatolíckeho chrámu Matky ustavičnej pomoci o ich preparkovanie najneskôr do stredy do 8. hodiny na iné parkoviská. Možnosti sú napríklad na veľkokapacitnom parkovisku pri Zimnom štadióne na Tehelnej ulici, pred Okresným úradom na Námestí gen. Štefánika a podobne," uviedlo mesto.

V tento deň bude parkovanie na všetkých mestských parkoviskách a v parkovacom dome Ľubovnianskej nemocnice bezplatné. Samospráva zároveň žiada účastníkov rozlúčky, aby na presun z chrámu na nový cintorín prednostne využili peší smútočný sprievod. Bližšie informácie sú k dispozícii na webovej stránke mesta.

Posledná rozlúčka s Luciou, Sofiou a Katarínou sa začne v Chráme Matky ustavičnej pomoci pri Kláštore redemptoristov v Starej Ľubovni o 10. hodine. Archijerejskú svätú liturgiu budú sláviť prešovský arcibiskup a metropolita Jonáš, spišský diecézny biskup František Trstenský a emeritný torontský biskup Marián Andrej Pacák.

Mladé dievčatá zahynuli pod kolesami autobusu, ktorý sa z doposiaľ nezistených príčin pohol, keď prechádzali popred vozidlo. Boli súčasťou skupiny, ktorá sa chystala na diecézne stretnutie biskupa s mladými. Príčiny a okolnosti tragédie sú stále v štádiu vyšetrovania. Polícia v prípade vedie trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.