Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Zápis prvákov do škôl v Starej Ľubovni bude v apríli

Na snímke prvák. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Samospráva odporúča rodičom priniesť na zápis občiansky preukaz, rodný list dieťaťa, v prípade zdravotne znevýhodneného dieťaťa aj doklad o jeho zdravotnom znevýhodnení.

Stará Ľubovňa 7. marca (TASR) - Zápis žiakov do prvého ročníka základnej školy (ZŠ) pre školský rok 2017/2018 sa uskutoční v štyroch ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Stará Ľubovňa začiatkom apríla, a to od 3. do 6. apríla v čase od 13.00 do 17.00 h. Informuje o tom internetová stránka mesta.

Samospráva Starej Ľubovne odporúča rodičom priniesť na zápis občiansky preukaz, rodný list dieťaťa, v prípade zdravotne znevýhodneného dieťaťa aj doklad o jeho zdravotnom znevýhodnení. "Škola zapíše dieťa, ktoré 31. augusta 2017 dovŕši šesť rokov, pričom dieťa si začne plniť povinnú školskú dochádzku, ak dosiahlo školskú spôsobilosť. V opačnom prípade môže riaditeľ školy rozhodnúť o odklade začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky o jeden školský rok, a to vždy na žiadosť zákonného zástupcu," uvádza sa na internetovej stránke mesta. Súčasťou žiadosti musí byť odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

V prípade, že dieťa bude navštevovať základnú školu v zahraničí, rodič ho musí zapísať aj na spádovú školu na Slovensku, spravidla v mieste trvalého bydliska. V nej bude žiak vykonávať komisionálne skúšky z predmetov, ktoré určí riaditeľ školy.