Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Štrbské Pleso sa po druhý raz premení na malé Benátky

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Po hladine Štrbského plesa budú plávať člnky.

Štrbské Pleso 16. júla (TASR) - Štrbské Pleso sa premení už najbližšiu sobotu 18. júla po druhý raz na malé Benátky. „Výnimočné podujatie pod názvom Benátska noc počas sobotného večera osloví najmä páry v akomkoľvek veku, ale na svoje si prídu dokonca aj rodiny s deťmi. Po hladine Štrbského plesa budú plávať člnky, o kultúrny zážitok sa postarajú hudobné vystúpenia a o chuťové poháriky skvelé jedlo a nápoje,“ informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Celé dianie sa sústredí v prístave člnkov na Štrbskom plese so začiatkom o 17. hodine a pokračovaním až do 22. hodiny. Okrem iného je pripravená hra na harfe, vystúpenie hudobnej kapely, živé zrkadlové sochy, chodúľové divadlo Harlequins, ochutnávka i špeciality z grilu a talianska gastronómia od majstrov kuchárov. „Vstup na podujatie je zadarmo, ale počet lístkov na plavbu člnkami je obmedzený a predávajú sa len priamo v prístave. Každý, kto sa rozhodne pre romantické člnkovanie na hladine jazera Štrbské pleso, získa aj spomienkovú fotografiu v rámiku,“ doplnila Maťašovská.

Pred zhruba 50 rokmi si kúpeľní hostia ubytovaní na Štrbskom Plese užívali večery s člnkovaním, hudbou, tancovačkou, púšťaním lampiónov aj polnočným pálením pramice v strede jazera. „Nesmierne nás minulý rok zaujal koncept večernej zábavy pri hladine plesa, a preto sme sa inšpirovali minulosťou a vymysleli tento druh podujatia. Aj jeho druhý ročník bude prebiehať v súlade s požiadavkami ochrancov prírody a s obrovským rešpektom k prírode,“ ubezpečila Maťašovská.

Prvý rok navštívilo podujatie viac ako 1300 ľudí a tento rok majú Tatranci cieľ prekonať hranicu 1500. Pripravili opäť niekoľko noviniek ale hlavne chcú, aby sa ľudia na podujatí cítili príjemne, vychutnali si romantickú atmosféru a potom sa radi v spomienkach, ale aj reálne vracali späť do Vysokých Tatier. Jedna pramica s párom v autentických kostýmoch bude počas podujatia slúžiť na fotenie.