Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Prešovský kraj

Na úvodnom Steeplechase run si zabehajú v prírode tatranských veľhôr

Foto z minulého ročníka. Foto: Youtube

Novembrové preteky sa uskutočnia v jazdeckom areáli Tatranskej Lomnice, kde budú na účastníkov čakať okruhy s pevnými prekážkami. V decembri bude aj aj trochu adrenalínový šprint na snežniciach.

Vysoké Tatry 8. novembra (TASR) – Tatranská Lomnica bude dnes dejiskom prvého kola druhého ročníka krosového behu s prekážkami tzv. Steeplechase run. “Preteky sú súčasťou Zimnej bežeckej série (ZBS), pozostávajúcej zo štyroch podujatí, ktoré sa uskutočnia v mesiacoch november až február v regióne Vysokých Tatier,” informovala Gabriela Hanišová z organizačného výboru podujatia.

Na účastníkov budú čakať zaujímavé behy v prostredí veľhôr, niekoľko nových miest a bežeckých trás. Tradične nebudú chýbať ani rôzne prekvapenia, ktoré pripravuje organizátor v spolupráci s partnermi. “Novembrové preteky sa rovnako ako vlani uskutočnia v jazdeckom areáli Tatranskej Lomnice, kde budú na účastníkov čakať okruhy s pevnými prekážkami. Výnimočný areál je známy hlavne nadšencom jazdectva, ktorí sa tu tradične schádzajú na pretekoch v parkúrovom skákaní. Steeplechase run však bude pre bežcov čistokrvný kros, kde si budú môcť opätovne vyskúšať, ako dokážu prekážky na trati rozhodiť bežecký krok a rytmus,” dodáva Hanišová.

Video z minulého ročníka:






Hostiteľom decembrových pretekov ZBS bude Golf Resort Black Stork Veľká Lomnica. V sobotu, 13. decembra budú mať bežci možnosť zabehať si na trávnatom alebo zasneženom povrchu golfového ihriska. “Pre tých, ktorí sa na bežecké preteky zatiaľ necítia, bude pripravený kratší súťažný okruh v nordic walkingu. V prípade, že to poveternostné podmienky umožnia, sa uskutoční atraktívny a aj trochu adrenalínový šprint na snežniciach,” upozornila Hanišová.

V januári poskytne zázemie pre účastníkov penzión Karpatia v Tatranskej Lesnej. Nová trasa 3. kola pretekov povedie do ďalšieho z najznámejších a najnavštevovanejších centier Vysokých Tatier, Starého Smokovca. Finále 2. ročníka Zimnej bežeckej série sa pobeží vo februári v Starej Lesnej na novej bežeckej trati, vedúcej od úplne nového tatranského ubytovacieho zariadenia.

“Zimnú bežeckú sériu organizuje Sport Club 1896 Štrbské Pleso, občianske združenie, s podporou Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry a jeho členov,” uzavrela Hanišová.