Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Do akcie na pomoc onkologicky chorým deťom sa zapoja aj Tatranci

Ilustračné foto Foto: Milan Kapusta/TASR

V pondelok 9. júna odštartuje štvrtá etapa cyklistického podujatia Na bicykli deťom.


Tatranská Lomnica 6. júna (TASR) - Vysoké Tatry sa už štvrtýkrát zapoja do česko-slovenského podujatia Na bicykli deťom, venovaného na pomoc onkologicky chorým deťom. V pondelok 9. júna o 8. hodine z areálu Základnej školy v Tatranskej Lomnici odštartuje štvrtá etapa cyklistického podujatia. V pelotóne nebudú chýbať známe osobnosti - napríklad herec Ivan Tuli Vojtek, televízny športový moderátor Peter Čambor i známi slovenskí hokejisti. Na Ceste Slobody vedúcej naprieč mestom Vysoké Tatry ich bude sprevádzať na dvojkolesovom tátošovi aj primátor mesta Ján Mokoš.

"Sám som otec a dedo, a viem, ako ťažko znášam, keď moje deti, a teraz už aj vnúčatá, trápia bežné detské choroby. Ak sa však v rodine objaví takáto zákerná diagnóza, ktorá si nevyberá medzi mladými či starými, je to tragédia pre všetkých. Netreba sa však poddávať osudu, ale bojovať. Vždy je to ľahšie, keď sa zomknú sily a nepriazni osudu čelia rodiny spoločne. Preto som rád, že aj ja môžem takto skromne prispieť,"
konštatoval Mokoš.

Podujatie odštartovalo 6. júna v Novej Sedlici. K cyklistickému pelotónu sa môže opäť pridať ktokoľvek, kto chce takto prejaviť spolupatričnosť. Na trase Nová Sedlica - Zlín - Bratislava je deväť etáp, počas ktorých pelotón absolvuje 1157 kilometrov a navštívi 263 miest a obcí.