Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Cyklocestu z Popradu na Podlesok postupne upravujú

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Povrch dvojkilometrového úseku medzi popradskou mestskou časťou Kvetnica a Gánovcami vyrovnávala ťažká technika. Staronová cyklocesta je pre cyklistov po úprave komfortnejšia.

Poprad/Hrabušice 20. septembra (TASR) – Cyklotrasu, ktorú spája Poprad s turistickým centrom Podlesok v Slovenskom raji, vyznačilo začiatkom leta občianske združenie Pre mesto. Keďže ide o lesnú cestu, združenie začalo s jej postupnou opravou.

Povrch dvojkilometrového úseku medzi popradskou mestskou časťou Kvetnica a Gánovcami vyrovnávala ťažká technika. Staronová cyklocesta, lemujúca železničnú trať, je tak pre cyklistov po úprave komfortnejšia. "Prvá etapa rekonštrukčných prác ukázala, že záujem o cyklistiku v regióne rastie. Náklady, ktoré nakoniec presiahli výšku 11.000 eur, sme v plnej výške pokryli zo sponzorských príspevkov a vlastných zdrojov. Ukázalo sa, že aj majitelia pozemkov – lesné spoločenstvá, mestá a obce, podporujú myšlienku cykloprepájania regiónu," uviedol predseda združenia Pre mesto Ondrej Kavka.

Do konca roka chce Kavka nájsť finančné zdroje a upraviť ďalšie dva kilometre cyklotrasy. Kompletná úprava viac ako 12-kilometrového úseku by mala stáť okolo 40.000 eur. Kavka uviedol, že občianske združenie by chcelo na vyznačenej cyklotrase vybudovať i cyklistický chodník, financie by chceli získať z európskych zdrojov. "Trať je príjemná, nie sú na nej veľké prevýšenia. Rodiny s deťmi ju zvládnu bez akýchkoľvek problémov. Je trošku dobrodružná, s horským bicyklom sa ľudia dostanú popod les, okolo železnice, kde je zaujímavý výhľad na Tatry," uzavrel.