Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Úrazov ošetrených v popradskej nemocnici túto zimu pribudlo

Počas zimy nemocnice zaznamenávajú aj opodstatnené dôvody na príjem pacienta – podchladenie, omrzliny, zranenia a iné komplikácie plynúce zo života na ulici. Foto: TASR

V popradskej nemocnici ošetrili počas stále pretrvávajúceho zimného obdobia viac úrazov, ako za rovnaké obdobie vlani.

Poprad 13. februára (TASR) – V popradskej nemocnici ošetrili počas stále pretrvávajúceho zimného obdobia viac úrazov, ako za rovnaké obdobie vlani. „V tohtoročnom zimnom období medzi úrazmi ošetrenými na Oddelení centrálneho príjmu všeobecne dominujú poranenia členkov, vyvrtnutia a poranenia zápästí, v rámci toho aj úrazy pri športe,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Nemocnice Poprad, a.s., Sylvia Galajda.

Počas zimného obdobia, teda od novembra 2014 do začiatku februára, ošetrili v popradskej nemocnici celkovo 4162 úrazov. „Ide o ošetrenia v rámci chirurgickej a traumatologickej ambulancie a oddelenia centrálneho príjmu. Spomínaný počet tvoria všetky úrazy, teda aj dopravné nehody, úrazy doma, pri práci, či bolesti brucha,“ doplnila Galajda. Oproti minulému roku sa tak počet úrazov o niečo zvýšil, keďže za rovnaké obdobie vlani ich bolo cez 3800. 

„V súvislosti so snehovou kalamitou, ktorá bola pred viac ako týždňom, sme nezaznamenali zvýšený počet úrazov. Zvykneme to evidovať napríklad pri poľadovici,“ doplnila hovorkyňa nemocnice.

Lyžiarskych úrazov ošetrených v Poprade je podľa nej približne rovnako ako minulú zimnú sezónu. Viac zranených cudzincov bolo z Ukrajiny, tiež Rusov a Poliakov. „To sú dominantné krajiny, čo sa úrazovosti týka. Menej zranených bolo z Česka a omnoho menej oproti minulosti bolo zranených z Litvy,“ uzavrela Galajda.