Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Súťaž na úsek diaľnice D1 pri Prešove sa má spustiť v apríli 2015

Minister dopravy Ján Počiatek Foto: TASR

Úsek má tvoriť západojužný obchvat mesta. Začiatok jeho výstavby sa odhaduje ešte na rok 2015 a dokončený by mal byť v roku 2019.

Bratislava 14. marca (TASR) - Súťaž na úsek diaľnice D1 Prešov, západ - Prešov, juh by sa mala spustiť v apríli tohto roku. Tak to podľa ministra dopravy Jána Počiatka (Smer-SD) plánuje Národná diaľničná spoločnosť.

"Po ukončení procesu verejného obstarávania a podpísaní zmluvy o dielo s úspešným uchádzačom bude okamžite začatá výstavba," avizoval šéf rezortu dopravy. Tento úsek je dlhý 7,87 kilometra a náklady naň sa predbežne odhadujú na 339,5 milióna eur.

Diaľnica sa má financovať z prostriedkov Kohézneho fondu Európskej únie v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra určeného na roky 2014 až 2020. Stavebné povolenie na úsek vydalo ministerstvo dopravy ešte vo februári tohto roku.

Úsek má tvoriť západojužný obchvat mesta. Začiatok jeho výstavby sa odhaduje ešte na rok 2015 a dokončený by mal byť v roku 2019. Má sa na ňom nachádzať 18 mostov a tunel Prešov dlhý 2,2 kilometra.