Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V Humennom odštartovala rekonštrukcia futbalového štadióna

Logo futbalového klubu v Humennom. Foto: www.facebook.com

Mesto Humenné chce rekonštrukciou futbalového štadióna dosiahnuť štandard smernice pre súťaže.

Humenné 11. februára (TASR) - V Humennom sa začala tento týždeň odovzdaním staveniska dlho očakávaná rekonštrukcia tamojšieho futbalového štadióna. Mala by prebehnúť v niekoľkých etapách.

"Mesto Humenné chce rekonštrukciou futbalového štadióna dosiahnuť štandard smernice pre súťaže I. a II. futbalovej ligy a klubové súťaže UEFA, čo bolo základným kritériom spracovania projektu celkovej rekonštrukcie," informoval TASR Kamil Kobak z tlačového referátu humenskej radnice.

Súčasťou prvej etapy obnovy štadióna budú podľa jeho slov stavebné práce zameraná na búranie betónových oválov nekrytých tribún, vytvorenie parkovacích plôch a oplotenie športového areálu.

"V druhej etape výstavby sa bude riešiť vybúranie jestvujúcich trávnatých a antukových plôch medzi hracou plochou a tribúnami. V tretej etape zasa pôjde o výstavbu prevádzkovej budovy s priestormi pre hráčov, funkcionárov či novinárov a výstavbu doplnkových budov, kde sa budú nachádzať pokladne, bufet, hygienické zariadenia či miestnosť prvej pomoci," vysvetlil Kobak.

Ako ďalej uviedol, prvú etapu obnovy financuje mesto Humenné z vlastných zdrojov. Po verejnom obstarávaní sa z predpokladanej sumy nákladov vo výške 551.744 eur znížila čiastka za realizáciu diela na 498.048,16 eura. "Ďalšie etapy by chcelo mesto realizovať aj z prostriedkov Slovenského futbalového zväzu," ozrejmil Kobak.

Podľa informácie zverejnenej na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie sa o realizáciu diela v rámci prvej etapy rekonštrukcie štadióna uchádzalo deväť spoločnosti. Z verejnej súťaže napokon vzišla víťazne bardejovská spoločnosť GMT projekt, s ktorou uzatvorilo mesto Humenné zmluvu 27. januára tohto roka.