Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

V Ľutine otvorili výstavu fotografií z návštevy pápeža na Slovensku

Na snímke rozlúčka s pápežom Františkom pred jeho odletom do Vatikánu na bratislavskom letisku 15. septembra 2021. Foto: TASR Jaroslav Novák

Výstavu tvorí 66 veľkoformátových fotografií. Dokumentujú najdôležitejšie momenty z návštevy Svätého Otca Františka na Slovensku v roku 2021.

Ľutina 15. apríla (TASR) - V Ľutine otvoril v nedeľu (14. 4.) prešovský arcibiskup a metropolita Jonáš Maxim výstavu fotografií z návštevy Svätého Otca Františka na Slovensku v roku 2021. Autormi fotografií sú členovia kresťanských fotografov v spoločenstve Človek a viera. TASR o tom informoval hovorca Prešovskej archieparchie Michal Pavlišinovič.

Slávnosť začala svätou liturgiou v Bazilike Zosnutia Presvätej Bohorodičky, počas ktorej sa vladyka prihovoril aktuálnym posolstvom pre dnešnú dobu. "Pozval veriacich konať smelo ako Jozef z Arimatey, ktorý bez strachu predstúpil pred Piláta a vyžiadal si Ježišovo telo, aby ho pochoval. K tomuto je však potrebné uveriť v Krista ako víťaza nad smrťou a prijať jeho pokoj," priblížil Pavlišinovič.

Po svätej liturgii nasledovalo v Galérii Mikuláša Klimčáka otvorenie výstavy, kde sa prítomní dozvedeli viac o spolku kresťanských fotografov a o ich činnosti. Vladyka Jonáš vyzdvihol ich prácu a povzbudil ich do ďalšej činnosti, ktorou aj takto môžu evanjelizovať a prinášať svetlo viery do životov ľudí a spoločnosti.

Výstavu tvorí 66 veľkoformátových fotografií. Dokumentujú najdôležitejšie momenty z návštevy Svätého Otca Františka na Slovensku v roku 2021. Autori fotografií dokumentovali nielen priebeh návštevy na Slovensku, ale aj sprievodný program, prípravy a prácu dobrovoľníkov, ako aj ďakovnú púť Slovákov vo Vatikáne.