Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Prešovský kraj

V popradskej nemocnici začali s rekonštrukciou geriatrického pavilónu

Na snímke výhľad na budovu nemocnice v Poprade. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Začiatkom apríla odovzdalo vedenie nemocnice stavenisko zhotoviteľovi, ktorým je spoločnosť Chemkostav.

Poprad 16. apríla (TASR) - Nemocnica Poprad v týchto dňoch začala s rekonštrukciou geriatrického pavilónu. Hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda informovala, že práce za vyše 5,2 milióna eur úzko súvisia s prestavbou hlavného monobloku nemocnice. Oba projekty sú financované z prostriedkov Plánu obnovy a odolnosti SR.

Začiatkom apríla odovzdalo vedenie nemocnice stavenisko zhotoviteľovi, ktorým je spoločnosť Chemkostav. "Budova geriatrie, medzi Popradčanmi v minulosti známa ako infekčný, dnes skôr geriatrický pavilón, je tak ako ostatné budovy nemocnice v technickom stave, ktorý nezodpovedá plnohodnotne potrebám pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti v 21. storočí," zdôvodnila hovorkyňa. Aktuálne je v budove na treťom poschodí umiestnené geriatrické oddelenie a v prízemnej časti budovy zase pracovisko magnetickej rezonancie.

Zhotoviteľ stavby začal okamžite po odovzdaní stavby s rekonštrukciou druhého poschodia, na ktoré by sa malo v tomto týždni presťahovať neurologické oddelenie z hlavnej budovy. Poskytovateľ zdravotnej starostlivosti týmto spôsobom uvoľní v hlavnej budove ďalšie poschodie pre potreby komplexnej rekonštrukcie. Obnova sa zatiaľ nedotkne geriatrického oddelenia, ktoré bude poskytovať služby pacientom v plnom rozsahu naďalej na treťom poschodí geriatrického pavilónu.

"Rekonštrukcia sa dotkne vonkajších aj vnútorných priestorov, dôjde k výmene nábytku a zdravotníckej techniky. Jej cieľom nie je len modernizácia, ale najmä zvýšenie komfortu pre pacientov a personál a vytvorenie priestoru pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti na úrovni 21. storočia," zdôraznil generálny riaditeľ popradskej nemocnice Stanislav Kandrik. Celý projekt by mal byť zrealizovaný v najbližších dvoch rokoch.