Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Prešovský kraj

Tretí stupeň povodní v Prešove: Lokalita Surdok je odrezaná od sveta

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Došlo k zaplaveniu prístupových ciest, chodníkov, rodinných domov, najmä suterénnych a garážových priestorov, verejných priestranstiev zrážkovou vodou, nánosmi blata, konárov a podobne.

Prešov 13. mája (TASR) - Tretí povodňový stupeň, ktorý bol v Prešove vyhlásený v piatok (12.5.) večer, v dôsledku silných prívalových dažďov stále trvá. Lokalita Surdok je odrezaná od sveta. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

"Došlo k zaplaveniu prístupových ciest, chodníkov, rodinných domov, najmä suterénnych a garážových priestorov, verejných priestranstiev zrážkovou vodou, nánosmi blata, konárov a podobne. K najvážnejšiemu poškodeniu došlo v lokalite Surdok, kde odplavilo prístupovú cestu, čím sa oblasť stala neprístupnou," informovala hovorkyňa.

Najviac zasiahnutými lokalitami sú ulica K Surdoku, Šidlovec a ulice na Sídlisku III. "Záchranné zložky pracovali vo večerných a nočných hodinách, záchranné práce budú pokračovať aj počas víkendu. Doteraz sa na prácach podieľalo niekoľko desiatok osôb, desať kusov techniky Dobrovoľného hasičského zboru a tri mechanizmy Hasičského a záchranného zboru, nasadené boli aj stavebné mechanizmy mestských spoločností," vysvetlila Kmetóny Gazdová.

Dnes v ranných hodinách zasadal krízový štáb, ktorý podľa hovorkyne vyhodnotil situáciu. "Rozdelili sa úlohy a zložky sa presunuli do terénu. Na vyčíslení škôd sa pracuje," povedala.

Mestská polícia v súčinnosti s príslušníkmi Policajného zboru SR bude počas víkendu koordinovať dopravu a parkovanie áut, aby sa mohlo pokračovať v prácach na komunikáciách a parkoviskách na Sídlisku III.

"Prosíme obyvateľov, aby spolupracovali pri preparkovávaní odstavených vozidiel a rešpektovali usmernenia záchranných zložiek," dodala Kmetóny Gazdová.