Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Prešovský kraj

Veľkolomničania sa spojili, aby pomohli susedom

Foto: idnes.cz

Obyvatelia obce a podtatranského regiónu výťažkom zo vstupného z charitatívneho koncertu pomôžu svojim susedom s ťažkými problémami. Symbolické šeky pôjdu do troch rodín s hendikepovanými členmi.

Veľká Lomnica 14. mája (TASR) – V priestoroch evanjelického kostola v obci Veľká Lomnica (okres Kežmarok) sa dnes uskutoční charitatívna akcia s názvom Lomničania Lomničanom. Posolstvom koncertu je podľa slov organizátorov pomôcť ťažko skúšaným rodinám priamo z podtatranskej obce. Hlavným účinkujúcim bude skupina Desmod.

Tretí ročník charitatívnej akcie má špecifický charakter. Obyvatelia obce a podtatranského regiónu výťažkom zo vstupného pomôžu svojim susedom s ťažkými problémami. Symbolické šeky pôjdu do troch rodín s hendikepovanými členmi. Tento rok akcie prinesie aj novinku. Jednou z obdarovaných je aj organizácia, konkrétne Šrobárov ústav detskej tuberkulózy a respiračných chorôb v Dolnom Smokovci. "Som rád, že na toto miesto v uplynulých dňoch smerovalo niekoľko vecných darov vďaka našim sponzorom. Ústavu pre deti sme odovzdali dve práčky, dve kosačky a tri špeciálne matrace," uviedol organizátor charitatívneho koncertu Roman Rataj.

Nad tretím ročníkom prebral záštitu prezident SR Andrej Kiska a od zrodu myšlienky aj Nadácia Miroslava Šatana. Tak ako po minulé roky, aj tentoraz sa akcie zúčastnia rodičia hokejistu, Emil a Margita Šatanovci. "Teší ma, že Lomničania i ostatní hostia z okolia prejavili svoju veľkorysosť. Nie je im jedno, že ľudia v okolí majú ťažké osudy a musia sa pasovať s veľkými problémami. Vďaka koncertom sme už pomohli viacerým rodinám a mám radosť, že sa z nich pomaly stáva tradícia," dodal Rataj.

Koncert Desmodu sa začne o 19.00 h. Sprievodnou akciou je aj darovanie krvi priamo v obci. Podtatranci budú mať deň pred koncertom, teda v sobotu 13. mája, možnosť darovať najvzácnejšiu tekutinu v priestoroch klubu dôchodcov vo Veľkej Lomnici. Prvých 30 darcov dostane bezplatne vstupenku na nedeľný koncert.