Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Vo svidníckej nemocnici budú pomáhať dobrovoľníci

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ambasádorom projektu je spevák Tomáš Bezdeda.

Svidník 8. októbra (TASR) - V nemocnici Svet zdravia Svidník odštartujú v stredu (10.10.) o 11.00 h dobrovoľnícky projekt Krajší deň. Jeho ambasádorom je spevák Tomáš Bezdeda.

"Zaškolení dobrovoľníci, ktorými sa môže stať aj verejnosť, v rámci projektu nezištne venujú časť svojho voľného času pacientom na detskom a doliečovanom a geriatrickom oddelení.

"Hlavným cieľom je spríjemniť im chvíle strávené v nemocničnom zariadení a prinášať pozitívnu atmosféru na oddelenia i do pacientskych izieb. Celý priebeh návštevy dobrovoľníkov je pritom prispôsobený predstavám a zdravotnému stavu pacientov. Môže ísť o tichú prítomnosť, rozhovor, vypočutie, čítanie knihy, hranie spoločenskej hry, alebo o vedenie tvorivých dielní," uviedla špecialistka pre komunikáciu Jana Fedáková zo siete nemocníc Svet zdravia.

Na slávnostnom spustení projektu sa zúčastní okrem riaditeľa nemocnice Slavka Rodáka a primárov jednotlivých oddelení aj autorka a garantka projektu Tatiana Kosťová a dobrovoľníci zo Svidníka, ktorí majú za sebou už niekoľko odpracovaných dobrovoľníckych hodín.