Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Prešovský kraj

Obyvatelia Vranova nad Topľou upratovali, nazbierali 90 vriec odpadkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Ján Siman

Samospráva mesta plánuje v takýchto akciách pokračovať.

Vranov nad Topľou 11. apríla (TASR) – Vranovčania vyzbierali v meste počas druhého ročníka spoločného projektu Poupratujme si Vranov približne 90 vriec odpadu, ktoré skončili na mestskom zbernom dvore. Samospráva plánuje v takýchto akciách pokračovať.

Hlavným cieľom podujatia bolo upratať verejné priestranstvá, náučné chodníky a oddychové zóny. Akciu zorganizovalo mesto v spolupráci so Základnou školou Lúčna, občianskymi združeniami Mestský športový klub, Vranovské vydry, Ľadoborci, S rukou v ruke, skautmi Lipy Vranov a so správcami bytových domov v meste. Do čistenia sa v tomto roku zapojili obyvatelia všetkých mestských sídlisk.

Primátor mesta Ján Ragan tvrdí, že toto podujatie sa osvedčilo. „Sú to nadšenci, ktorí prišli napriek nepriaznivému počasiu a vyzbierali pomerne veľa odpadkov. Ukazuje sa, že je čo robiť a že je potrebné starať sa o prostredie, ktoré je okolo nás. Pretože všetci tu žijeme a chceme, aby ten náš Vranov bol krajší,“ uviedol. Mesto ocení, ak sa do spoločného projektu upratovania zapojí v budúcnosti ešte viac dobrovoľníkov.