Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Zimný štadión je po hokejovej sezóne dostupný aj pre verejnosť

Popradský zimný štadión, archívne foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Od 26. marca do 20. apríla tak každú stredu a nedeľu bude ľadová plocha v čase od 16. do 19. hodiny prístupná pre verejnosť bezplatne.

Poprad 19. marca (TASR) - Popradčania a návštevníci podtatranskej metropoly si budú môcť predĺžiť zimu na korčuliach. Verejné korčuľovanie v Poprade sa na záver zimy totiž presúva na zimný štadión. Po tom, čo hokejisti A mužstva ukončili svoje pôsobenie v play-off, rozhodla sa radnica využiť možnosť a sprístupniť ľadovú plochu aj pre verejnosť.

"Keďže kvôli nadpriemerne teplej zime sme museli ukončiť prevádzku mobilných ľadových plôch v centre mesta a pri Aréne Poprad už 18. februára, rozhodli sme sa priaznivcom korčuľovania vynahradiť slabšiu zimu a dať im priestor na športovanie aj na zimnom štadióne," uviedol primátor Popradu Anton Danko.

Od 26. marca do 20. apríla tak každú stredu a nedeľu bude ľadová plocha v čase od 16. do 19. hodiny prístupná pre verejnosť bezplatne. Vchod na zimný štadión pre verejnosť bude z ľavej strany, z časti, ktorú využívajú hosťujúce tímy. Verejnosť bude mať na prezutie k dispozícii nielen šatňu tímu hostí, ale tiež aj lavičky bezprostredne v okolí ľadovej plochy.

"Verejné korčuľovanie na zimnom štadióne umožnil aj fakt, že ľadová plocha bude udržiavaná až do 26. apríla kvôli zápasu EUROHOCKEY CHALLENGE medzi Slovenskom a Fínskom," uvádza sa ďalej na internetovej stránke mesta Poprad. Verejné korčuľovanie tak budú môcť milovníci tohto športu využiť 26. a 30 marca, a potom 2., 6., 9., 13., 16. a 20. apríla.