Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Prezidentské voľby v ČR

DRAHOŠ: Vecí, ktoré som chcel zmeniť, bolo mnoho

Na snímke český prezidentský kandidát Jiří Drahoš máva svojim stúpencom po druhom kole prezidentských volieb 27. januára 2018 v Prahe. Foto: TASR/AP

Muž, ktorý neuspel v prezidentských voľbách, chce zostať vo verejnom živote. Drahoš zváži všetky ponuky a rozhodne sa v priebehu nasledujúcich týždňov.

Praha 28. januára (TASR) - Neúspešný prezidentský kandidát Jiří Drahoš rešpektuje, že Miloš Zeman zvíťazil v druhých priamych voľbách hlavy českého štátu. To však podľa jeho slov pre verejnoprávny Český rozhlas (Čro) neznamená, že bude obdivovať a rešpektovať všetky Zemanove kroky.

Želaním bývalého predsedu Akadémie vied ČR, ktorý bol vyzývateľom úradujúcej hlavy štátu, bolo, ako formuloval, vrátiť do prezidentského úradu dôstojnosť a solídnosť, byť prezidentom, ktorý spoločnosť nebude rozdeľovať, nebude používať nepatričné slová a bude kultivovať politickú scénu. "Vecí, ktoré som chcel zmeniť, bolo mnoho," zdôraznil.

Drahoš zopakoval, že do kampane išiel s čistým štítom, seriózne a bez "podpásoviek" a v duchu toho považuje tesný výsledok za víťazstvo. Nezvíťazili sme, ale necítime, že by sme ten súboj prehrali, dodal.

Muž, ktorý neuspel v prezidentských voľbách, chce zostať vo verejnom živote. Drahoš zváži všetky ponuky a rozhodne sa v priebehu nasledujúcich týždňov.

Podľa jeho názoru by sa niečo malo urobiť s rozdelením spoločnosti, osobne by sa chcel naďalej usilovať o zasypávanie priekop medzi stúpencami Miloša Zemana a zvyškom spoločnosti.