Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Publicistika

TRETÍ DEŇ na ZOH: Z troch príbehov len dva, rošády sú mrzuté

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V pondelok 12. februára sa z programu zimnej olympiády v Pjongčangu mali uskutočniť súťažné akcie v 10 športových odvetviach.

Pjongčang 12. februára (TASR) - V pondelok 12. februára sa z programu zimnej olympiády v Pjongčangu mali uskutočniť súťažné akcie v 10 športových odvetviach. Hneď ráno však odpadlo alpské lyžovanie a preložením obrovského slalomu na štvrtok sa tak rozdávanie kovových kolekcií na "Medals Plaza" zredukovalo na sedem. Takže padol aj jeden z troch tradičných príbehov v upútavke Olympijského informačného servisu pre akreditovaných reportérov (myInfo 2018).

DEŇ2 mal pôvodne niesť historku o tom, že rakúske zjazdové lyžovanie má v ženskom obrovskom slalome na konte 9 medailí, ale ešte žiadnu olympijskú zlatú. A informačný kanál sa pýta, či to dokáže Stephanie Brunnerová. Možno vo štvrtok, ale bude to mať v konkurencii 7-8 favoritiek ťažké.

Náročné to majú pretekárky aj z hľadiska neistoty a presunov. Aj keď ony sú na to zvyknuté. V ťaživej situácii sa tak ocitli predovšetkým organizátori a šéfovia jednotlivých podujatí, na takejto veľkej akcii je každá zmena termínu obrovským zásahom do každej realizačnej stránky hier. Aj médiá majú hlavu v smútku, lebo plány sa menia a dochádza k termínovým kolíziám. V pondelok ráno bol fotoreportér TASR už v dejisku obrovského slalomu, aby si išiel nájsť dobrý "flek" na svahu a jeho kolega redaktor sa po oznámení preloženia pretekov vrátil z polcesty. Doprava do dejiska točivých alpských súťaží z ubytovacích bodov zaberie štandardne od 1,5 hodiny do dvoch hodín. Navyše štvrtkový obrák teraz termínovo narazí na bežeckú 10-ku dvoch slovenských lyžiarok i na tréning slovenských hokejistov, ktorý má vygenerovať tematické materiály pred druhými dvoma zápasmi v základnej skupine. Už presun super-G na piatok znamenal jeho kolíziu s duelom SR - USA a otázne je, ako sa bude poveternostná situácia vyvíjať ďalej, či nepribudnú ďalšie rošády.

Zostávajúce dva príbehy OIS:

TÍMY SNOV: Dnes sa rozdajú prvé medaily v krasokorčuľovaní, v súťaži družstiev priebežne vedie Kanada.

STRIEĽAJÚCE HVIEZDY: Na biatlonovej strelnici bude opäť rušno, rozdajú sa olympijské tituly v stíhačkách žien i mužov. Laura Dahlmeierová vyhrala v sobotu šprint a je obhajujúca svetová šampiónka.

Nemka je ozaj favoritka. Ale po tom, ako v pondelok zrušili Vlhovej vystúpenia a snoubordistka Klaudia Medlová neuspela, nádeje slovenského fanúšika sa v tento pôvodne silný slovenský deň zredukovali len na trio Paulína Fialková, Anastasia Kuzminová a Matej Kazár. Oni traja majú šancu preniknúť do prvej desiatky, obe ženy veľmi reálnu a ony aj hlbšie. Na druhej strane - ich stíhačka je na začiatku o tom, že štartujú s časovým hendikepom.