Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Sté výročie vzniku ČSR cyklisti oslávia prejazdom Košariská-Hodonín

Ilustračná snímka. Foto: ŽSK

Štart cykloprejazdu bude v sobotu 14. júla o 9.00 h na Košariskách a cieľ v Hodoníne v nedeľu 15. júla o 17.00 h s prestávkou a odpočinkom na hrade Branč.

Košariská 12. júla (TASR) – Počas najbližšieho víkendu (14. - 15. 7.) sa uskutoční už siedmy ročník Cykloprejazdu 'Košariská – Hodonín'. Toto spoločensko-športové podujatie spája rodiská dvoch našich významných osobností, spolupracovníkov a zakladateľov Československej republiky Tomáša Garrigue Masaryka a Milana Rastislava Štefánika. TASR informoval člen organizačného výboru Ferdinand Vrábel.

V tomto roku si pripomíname 100. výročie vzniku Československa, spoločného nezávislého demokratického štátu Čechov a Slovákov a preto bude siedmy ročník cykloprejazdu venovaný tejto významnej udalosti v dejinách. "Chceli sme, aby mal tento rok aj slávnostný záver. S podporou mesta Hodonín a Nadácie Milana Rastislava Štefánika v Bratislave bude na záver cykloprejazdu v Hodoníne usporiadaný koncert so sprievodným slovom o živote a diele T. G. Masaryka 'Hudba v myšlenkách Masarykových'," uviedol Vrábel.

Štart cykloprejazdu bude v sobotu 14. júla o 9.00 h na Košariskách a cieľ v Hodoníne v nedeľu 15. júla o 17.00 h s prestávkou a odpočinkom na hrade Branč. Po rozdaní účastníckych diplomov pri soche T. G. Masaryka v Hodoníne sa o 18.00 h na záver uskutoční koncert.