Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Americký deň v Žiline ponúkol informácie o štúdiu, cestovaní i kultúre

Na snímke pohľad na priestory nového Amerického centra v Krajskej knižnici v Žiline v utorok 10. októbra 2023. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Program ponúkol koncert americkej rockovej kapely Touch n' Go, kvízy, aktivity pre deti, maľovanie na tvár a ochutnávku typického amerického street foodu.

Žilina 11. októbra (TASR) - Informácie o študijných a štipendijných programoch, cestovaní, vízach či americkej kultúre mohli v stredu získať na Mariánskom námestí v Žiline návštevníci Amerického dňa. Pripravilo ho Veľvyslanectvo USA na Slovensku.

Program ponúkol koncert americkej rockovej kapely Touch n' Go, kvízy, aktivity pre deti, maľovanie na tvár a ochutnávku typického amerického street foodu. Záujemcom bolo k dispozícii aj mobilné planetárium. Mohli sa prejsť vesmírom medzi planétami a po palube Medzinárodnej vesmírnej stanice, zažiť virtuálnu realitu a vesmírny program NASA v réžii organizácie Astronómia, uviedlo veľvyslanectvo.

Podujatie nadviazalo na utorkové (10. 10.) otvorenie Amerického centra v Krajskej knižnici v Žiline. Centrum bude ponúkať bezplatné vzdelávacie a komunitné programy pre študentov, pedagógov a verejnosť. Program zahŕňa výučbu anglického jazyka, podporu kritického myslenia, digitálnej gramotnosti, vedecké a technologické workshopy pre dievčatá a seniorov a informácie o možnostiach štúdia, práce a cestovania v Spojených štátoch.