Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Anastasia Kuzminová otvorí jarnú bežeckú sezónu v Bratislave

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Skorší štart o 10. hodine ponúkajú organizátori 10 km Jarného behu na Železnej studienke. Podujatie je vhodné najmä pre rekreačných bežcov.

Bratislava 24. marca (TASR) – Okrem podujatí v iných mestách majú bratislavskí bežci v nedeľu 25. marca na výber dve podujatia na otestovanie svojej kondície. Novinkou je Jarný beh na Železnej studienke a nadšenci v Devínskej Novej Vsi pripravujú 22. ročník svojho cestného behu.

Skorší štart o 10. hodine ponúkajú organizátori 10 km Jarného behu na Železnej studienke, nad ktorým prevzal záštitu primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik. Podujatie je vhodné najmä pre rekreačných bežcov. Tí okrem iných cenných rád môžu od 9.30 h absolvovať rozcvičenie pod odborným vedením Viktora Bielika. Výhodné je aj bezplatné prihlásenie sa pred štartom v areáli amfiteátra a presne meraný bežecký výkon. Záujemcovia sa tam môžu stretnúť s úspešnou slovenskou lyžiarkou a získať od nej autogram. "Bežeckú sezónu príde na Železnú studienku symbolicky otvoriť olympionička Anastasia Kuzminová," uviedol pre TASR hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

Druhá bratislavská bežecká príležitosť meria 11,4 km a štart dospelých kategórií je o 11. hodine pred Starou radnicou v Devínskej Novej Vsi. Hodinu predtým si na kratších tratiach zmerajú sily predškoláci a žiaci v rôznych detských kategóriách.

Aj počas ďalších víkendov budú v hlavnom meste príležitosti pre amatérskych a profesionálnych bežcov. Ten najbližší bude vôbec najmasovejší a maratónsky – 31.3. si zmerajú sily pretekári na 10 km a hobby bežci, v nedeľu (1.4.) zasa niekoľko tisíc maratóncov (42 km) a polmaratóncov (21 km). Mnohí bežci sa už tešia na najstaršie slovenské atletické podujatie, 65. ročník behu Devín-Bratislava, ktorý bude 15. apríla.