Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Ani v jednej z obcí okresu Hlohovec nevymenili starostu

Komunálne voľby 2018. Foto: TASR - Edmund Örzsik

V siedmich prípadoch ide o starostov, ktorí ukončili svoje prvé volebné obdobie. Ale v rebríčku sa nachádzajú aj rekordéri – v obci Madunice od roku 1990 nemali inú starostku ako Alenu Jelušovú.

Hlohovec 12. novembra (TASR) – Ani v jednej z 22 obcí v okrese Hlohovec sa po sobotňajších (10.11.) komunálnych voľbách nezmenil starosta. Vo všetkých a rovnako aj v mestách Hlohovec a Leopoldov zostávajú na čele samospráv rovnakí ľudia. U väčšiny z nich je úspech vo voľbách opakovaný a svoje miesta si obhájili vysokým percentom získaných voličských hlasov.

V siedmich prípadoch ide o starostov, ktorí ukončili svoje prvé volebné obdobie. Ale v rebríčku sa nachádzajú aj rekordéri – v obci Madunice od roku 1990 nemali inú starostku ako Alenu Jelušovú, ktorá má za sebou už osem volebných období. Kandidovala ako nezávislá, predtým za HZDS, ale aj SNS i Smer-SD. V týchto voľbách získala 62,74 percenta hlasov. V Merašiciach končí Stanislav Michal svoje šieste volebné obdobie, do siedmeho prechádza s voličskou podporou 66,22 percenta, kandidoval za SNS a Smer-SD.

Najvyššiu podporu voličov zo všetkých starostov okresu Hlohovec – až 92,04 percenta získal Ľudovít Tolarovič z Trakovíc, najmenej hlasov – 37,75 percenta, ale postačujúci počet na postup získal Marián Paulovič z Jalšového, kandidát Sme rodina. Percentuálne zisky ostatných kandidátov na starostov sa pohybovali v prevažnej miere od 60 do 75 percent. Vyplýva z výsledkov komunálnych volieb.