Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Ateliéry v Bratislavskom kraji otvárajú svoje brány

Na archívnej snímke ateliér Dany Polákovej . Foto: TASR - Michal Svítok

Podujatie ponúka aj možnosť stretnúť sa s jednotlivými umelcami.

Bratislava 19. októbra (TASR) - Milovníci umenia i zvedavci môžu v sobotu nahliadnuť do ateliérov na rôznych miestach Bratislavského kraja. Svoje priestory sprístupní 42 výtvarníkov z 28 ateliérov v Rohožníku, Stupave, Bratislave, vo Vajnoroch, Ivanke pri Dunaji, Chorvátskom Grobe, Svätom Jure, Limbachu, Pezinku, Viničnom, Vinosadoch, Modre, Častej a Budmericiach. K dispozícii budú tiež dve sprievodné výstavy.

V Pezinku si možno pozrieť výstavu umelecko-dokumentárnych fotografií Annamárie Jelikovej a v Budmericiach Miroslav Duša predstavuje ukážky bábkarskej scénografie. Podujatie Deň otvorených ateliérov (DOA) 2019 organizuje Malokarpatské osvetové stredisko v Modre zamerané na rozvoj miestnej a regionálnej kultúry.

"Myšlienkou podujatia je vnášať umenie do našich uponáhľaných dní, inšpirovať sa tvorbou výtvarníkov a vzájomne sa podeliť o svoje pocity," uviedli organizátori. "Je to jedinečná príležitosť, ktorá je zážitkom pre oko i ducha – môžete vnímať prostredie, v ktorom sa rodí umenie, hrajú farby a tvary, dýcha na vás vôňa terpentínu, dreva, kovu a hliny," dodali. DOA 2019 ponúka aj možnosť stretnúť sa s jednotlivými umelcami.