Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

ČSOB Bratislava Marathon sa uskutoční začiatkom septembra

Bežci na trati 14. ročníka ČSOB Bratislava marathon v Bratislave 7. apríla 2019. Foto: TASR - Dano Veselský

Ústredný krízový štáb SR vydal včera nariadenie okamžitého zákazu usporiadania všetkých športových podujatí v krajine, predbežne na dva týždne.

Bratislava 8. marca (TASR) – Jubilejný 15. ročník ČSOB Bratislava Marathon by sa mal uskutočniť 5.-6. septembra. Podujatie plánovane na 4. a 5. apríla pred dvomi dňami zrušili pre šíriaci sa koronavírus. Riaditeľ pretekov Jozef Pukalovič dnes informoval, že maratón sa bude konať v novom termíne.

"Medaily sú už pomaly na ceste, štartové čísla sa už tlačia, finisherské tričká prídu v priebehu najbližších dní. Nie tak ako sme pôvodne plánovali, ale s novou nádejou a ešte väčším entuziazmom sa púšťame na cestu vrcholiacu maratónskym víkendovým festivalom športu a zábavy. Úvod jesene – čas, kedy sa plní síl vraciame po prázdninách ku každodenným povinnostiam, bude dátum, ktorý sme si nie náhodou vybrali a naplánovali," uviedol Pukalovič pre oficiálny web pretekov.

Ústredný krízový štáb SR vydal včera nariadenie okamžitého zákazu usporiadania všetkých športových podujatí v krajine, predbežne na dva týždne. Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 na Slovensku vzrástol v pondelok z piatich na sedem. Počet smrteľných obetí sa podľa údajov "Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE" celosvetovo zvýšil na 4259, v 117 krajinách/regiónoch sveta ho diagnostikovali u 117 730 osôb.