Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Organizátori košického maratónu MMM pozvali prezidenta IAAF Coea

Na snímke Sebastian Coe. Foto: TASRAP

Sebastian Coe podpísal začiatkom roka 2016 certifikát "Road Race Bronze Label", ktorým potvrdil kvalitu a prestíž podujatia.

Košice 17. mája (TASR) - Organizátori Medzinárodného maratónu mieru (MMM) v Košiciach poslali na 94. ročník oficiálne pozvanie prezidentovi Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) Sebastianovi Coeovi.

"Pripomíname si dvadsať rokov od organizovania majstrovstiev sveta v polmaratóne. Bola to vtedy veľká športová i spoločenská udalosť, ktorá si zaslúži, aby sme si ju pripomenuli. Živé televízne vysielanie z Košíc putovalo vtedy do viac než šesťdesiatich krajín sveta. Celkom logicky sme sa preto pri tejto príležitosti rozhodli pozvať šéfa svetovej atletiky," povedal riaditeľ MMM Branislav Koniar pre portál kosicednes.sk.

Coe podpísal začiatkom roka 2016 certifikát "Road Race Bronze Label", ktorým potvrdil kvalitu a prestíž podujatia. Tá by sa zvýšila aj návštevou prezidenta IAAF v dejisku. "Po skončení aktívnej činnosti sa vypracoval na vplyvného funkcionára. Verím, že sa nám podarí vylobovať jeho účasť v Košiciach. Počas svojho mandátu na Slovensku ešte nebol, takže jeho prípadný príchod do našej krajiny by znamenal pre Slovensko značný posun v športovej diplomacii," dodal Koniar.