Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Bežkári si na mestskom okruhu v Banskej Bystrici už nezalyžujú

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Ľad na blízkom jazere ešte nedosiahol potrebnú hrúbku, aktuálne má päť až osem centimetrov, preto tam platí zákaz vstupu.

Banská Bystrica 12. januára (TASR) - Bežkári si na mestskom okruhu v Banskej Bystrici už túto zimu nezalyžujú, ale na plážovom kúpalisku si od soboty (13. 1.) prídu na svoje aspoň deti. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti mestská organizácia Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES).

"Na plážovom kúpalisku sa nám už okruh na bežkovanie v tejto sezóne zasnežiť nepodarí, ale využili sme dve mrazivé noci a pripravenú techniku aspoň na zasneženie kopca. Dnes dopoludnia sme ho úspešne otestovali. Kopy technického snehu sú hutné a ich povrch má príjemný prachový sneh. Na svahu zostali zaujímavé vlny, ktoré môžu byť pre deti ešte väčším lákadlom. Pred sánkami však odporúčame uprednostniť boby či klzáky, kde sa hmotnosť rozloží na väčšiu plochu," konštatoval ZAaRES s tým, že areál bude otvorený v čase od 9.00 do 16.00 h.

Zároveň upozornil, že ľad na blízkom jazere ešte nedosiahol potrebnú hrúbku, aktuálne má päť až osem centimetrov, preto tam platí zákaz vstupu. ZAaRES žiada návštevníkov, aby rešpektovali pokyny ich zamestnancov, ktorí na areál budú počas víkendu dohliadať.

"Ak ľad v priebehu budúceho týždňa dosiahne potrebnú hrúbku, jazero radi sprístupníme pre verejnosť," dodal ZAaRES.