Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Falošný lekár zinkasoval pacienta v Rooseveltovej nemocnici

Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Dušan Hein

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici upozorňuje pacientov, aby neposkytovali finančnú úhradu za prísľub sprostredkovania vyšetrenia neznámym.


Banská Bystrica 15. augusta (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici upozorňuje všetkých svojich pacientov, aby boli obozretní a neposkytovali finančnú úhradu za prísľub sprostredkovania vyšetrenia neznámym osobám. Informuje o tom na svojej webovej stránke.

Nemocnicu totiž pacient upozornil, že došlo k zneužitiu jeho dôvery zo strany neznámej osoby, ktorá sa predstavila ako lekár pracujúci v Rooseveltovej nemocnici a pod prísľubom vybavenia MR vyšetrenia vyinkasovala od neho 25 eur za "vybavenie žiadanky na vyšetrenie".

"Nemocnica poskytuje svoje služby v súlade s platnou legislatívou a všetky poplatky, ktoré vyberá za výkony čiastočne hradené alebo nehradené z verejného zdravotného poistenia, sú uverejnené na našej webovej stránke Cenník a zoznam výkonov. Za tieto výkony pacient platí poplatok vždy na základe uzatvorenej zmluvy, respektíve príjmového dokladu vystaveného ošetrujúcim lekárom, priamo do pokladnice nemocnice alebo na jej účet," uvádza nemocnica.

Zároveň vyzýva ľudí, pokiaľ by sa stretli s podobným konaním, aby to nahlásili orgánom činným v trestnom konaní. Rooseveltova nemocnica sa od uvedeného konania dištancuje a nenesie žiadnu zodpovednosť za prípadnú finančnú ujmu pacienta.