Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Havran predstaví troch kandidátov na šéfa Banskobystrického kraja

Na ilustračnej snímke Námestie SNP v Banskej Bystrici Foto: TASR/Dušan Hein

Podujatie bude v Bábkovom divadle na Rázcestí v Banskej Bystrici 15.mája.

Banská Bystrica 4. mája (TASR) - Havranov kabaret alebo predstavenie troch kandidátov na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja prinesie májový program v Bábkovom divadle na Rázcestí (BDnR) v Banskej Bystrici. Podujatie sa uskutoční v pondelok 15. mája o 19. h.

Ako TASR informovala dramaturgička divadla Monika Tatarková, hosťami moderátora Michala Havrana budú Martin Klus, Ján Lunter a Stanislav Mičev.

Divadlo ešte predtým v rámci predstavení pre dospelých uvedie v stredu 10. mája o 19. h obrazy zo života a veku ženského podľa Boženy Němcovej a súčasnosti s názvom Babie leto. Toto predstavenie pripravilo BDnR v spolupráci so Štúdiom T.W.I.G.A.

V utorok 16. mája o 19. h odohrajú členovia divadelného súboru BDnR adaptáciu poviedky Ireny Brežnej o prekonávaní strachu z cudzoty s názvom List čiernemu synovi. Táto inscenácia vznikla tiež v spolupráci so štúdiom T.W.I.G.A.

Ďalší hosť - Divadlo J. Záborského v Prešove sa predstaví v stredu 17. mája o 19. h. Hostia z východu prinesú legendárnu hru Václava Havla o absurditách režimu nie tak dávno minulého s názvom Audiencia.

V stredu 24. mája o 19. h bude v sále BDnR pred(náška)stavenie Hviezdy sú tiché ako koláž denníkov z vojnových čias. V posledný májový deň sa o 19. h uskutoční predstavenie Diagnóza: Slovo realizované s finančnou podporou Úradu vlády SR v rámci dotačného programu Podpora a ochrana ľudských práv a slobôd.