Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

B. Bystrica má funkčný systém manažérstva kvality

Audit bol realizovaný na stavebnom úrade, odbore sociálnych vecí, odbore propagácie, ekonomickom odbore, oddeleniach prvého príjmu, riadenia ľudských zdrojov a verejného obstarávania.

Banská Bystrica 11. júna (TASR) - Mesto Banská Bystrica má funkčný systém manažérstva kvality a vytvorené predpoklady pre ďalšie zlepšovanie kvality, konštatuje certifikačný orgán na základe zistení. TASR o tom informovala hovorkyňa primátora Monika Pastuchová. Certifikačný orgán pod vedením riaditeľa divízie MS TÜV SÜD Slovakia, s. r. o., Branislava Chmela vykonal koncom mája tretí dozorný audit podľa normy ISO 9001:2009. Dozorný audit bol zameraný na systém manažérstva kvality banskobystrickej samosprávy.

Audit bol realizovaný na stavebnom úrade, odbore sociálnych vecí, odbore propagácie, ekonomickom odbore, oddeleniach prvého príjmu, riadenia ľudských zdrojov a verejného obstarávania. Metódou náhodného výberu boli preskúmané procesy a riadenie príslušných záznamov.

Z výsledkov certifikačného auditu podľa Pastuchovej vyplýva, že pozitívny posun oproti minulému roku nastal na oddelení prvého príjmu, odbore sociálnych vecí, stavebnom úrade (zriadenie spoločného obecného úradu) a odbore propagácie (transparentne spracovaný projekt každej akcie, súčinnosť organizácií). Zo správy o výsledku dozorného auditu vyplývajú aj odporúčania a zistenia. Okrem iného v rámci oddelenia prvého príjmu vyhodnotiť trend vývoja sťažností a podnetov či v kartách procesov uvádzať merateľné ukazovatele a pri cieľoch uvádzať termíny a zodpovednosti.