Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Nová kniha zachytáva 67 rokov onkologickej liečby v Banskej Bystrici

Na archívnej snímke Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica v Banskej Bystrici. Foto: TASR Ján Krošlák

Autorka pracuje v Rooseveltovej nemocnici od roku 1987 a v knihe tak opisuje viac ako polovicu zachyteného obdobia z vlastnej skúsenosti.

Banská Bystrica 10. augusta (TASR) - Všetky dôležité míľniky a informácie z prostredia pracoviska radiačnej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta zachytáva nová publikácia 67 rokov onkologickej liečby v Banskej Bystrici. Jej autorkou je klinická fyzička Jitka Pupalová z onkologickej kliniky. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti.

"V publikácii zachytáva históriu, náplň práce a chronologicky prechádza až do súčasnosti, kde už čitateľom približuje moderné technológie a zmodernizované pracovisko. Kniha má slúžiť ako odkaz budúcej generácii, ktorá si bude vedieť porovnať a predstaviť fungovanie pracoviska. Je tiež venovaná všetkým, ktorí svoj život alebo jeho podstatnú časť venovali liečbe a starostlivosti o onkologických pacientov," zdôraznila nemocnica.

Autorka pracuje v Rooseveltovej nemocnici od roku 1987 a v knihe tak opisuje viac ako polovicu zachyteného obdobia z vlastnej skúsenosti.