Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Na Murgaške budú študenti súťažiť v skladaní Rubikovej kocky

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ivan

Iniciátorom netradičnej akcie je študent Dalibor Mrška, ktorý už stihol vytvoriť pár slovenských rekordov.


Banská Bystrica 21. februára (TASR) – Medzi štvrtou až šiestou vyučovacou hodinou sa v stredu (22.2.) v aule Strednej priemyselnej školy Jozefa Murgaša v Banskej Bystrici uskutoční súťaž v skladaní Rubikovej kocky. Zúčastniť sa na nej môžu študenti školy, ktorí dokážu poskladať tento celosvetovo slávny hlavolam. Iniciátorom netradičnej akcie je študent Dalibor Mrška, ktorý už stihol vytvoriť pár slovenských rekordov.

Ako informovala škola, nazývaná v meste pod Urpínom "Murgaška", na svojej webovej stránke, súťažiť sa bude v disciplíne 3×3 – klasická Rubikova kocka, pričom adepti na víťazstvo si môžu priniesť vlastnú kocku alebo si ju požičať. Tá bude usporiadaná podľa počítačom vygenerovaných zamiešaní.

Po jej odkrytí má súťažiaci 15 sekúnd na inšpekciu kocky a najneskôr po tomto čase musí odštartovať stopky a začať ju skladať. Každý účastník súťaže bude mať päť pokusov. Z piatich časov sa vytvorí priemer, najlepší a najhorší sa z neho odráta. Maximálny časový limit pre poskladanie Rubikovej kocky je desať minút.