Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Výťažok z banskobystrického Primátorského punču je takmer tritisíc eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Nezisková organizácia použije finančný dar na vybavenie herne, požičovne pomôcok pre rodiny v starostlivosti alebo na zakúpenie diaprojektora, uviedla hovorkyňa.

Banská Bystrica 21. decembra (TASR) – Výťažok z tohtoročného Primátorského punču v Banskej Bystrici je takmer tritisíc eur. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

Pripomenula, že po dvojročnej prestávke, spôsobenej pandémiou nového koronavírusu, sa spolu s vianočnými trhmi a kultúrnym programom vrátil na banskobystrické námestie aj Primátorský punč. Centru včasnej intervencie v Banskej Bystrici z neho pôjde 2653,57 eura. "Nezisková organizácia použije finančný dar na vybavenie herne, požičovne pomôcok pre rodiny v starostlivosti alebo na zakúpenie diaprojektora, využívaného pri organizovaní workshopov," spomenula hovorkyňa.

Hlavnými činnosťami centra sú podpora komplexnej stimulácie vývinu dieťaťa v domácom prostredí, sociálne poradenstvo i rehabilitácia. "V rodinách poskytujeme sociálnu službu včasnej intervencie za pomoci tímu odborníkov. Špeciálnych a liečebných pedagógov, psychológov a sociálnych pracovníkov," podotkla riaditeľka Centra včasnej intervencie Banská Bystrica Eva Mrenicová. Dodala, že v skupine ich je v súčasnosti osem a v starostlivosti majú sto rodín.

Banskobystrické Vianoce pokračujú aj po Primátorskom punči. Pastierske Vianoce sú na programe 26. decembra o 17.00 h. V Kostole Panny Márie Pomocnice kresťanov v saleziánskom stredisku v Sásovej bude svätá omša a vianočné pásmo, ktoré predstaví zvyky našich predkov.