Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Tréger: Hlavná cesta cez Liptovský Hrádok nám nerobí dobré meno

Branislav Tréger, archívne foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Mesto má záujem o celkovú revitalizáciu tejto lokality. Tá bude spočívať najmä vo výsadbe novej zelene a drevín.

Liptovský Hrádok 12. februára (TASR) - Hlavný cestný ťah cez Liptovský Hrádok na Ulici SNP je dlhodobo v nevyhovujúcom stave. Podľa primátora mesta Branislava Trégera traumatizuje nielen obyvateľov, ale aj všetkých, ktorí cez Liptovský Hrádok prechádzajú. Zdôraznil, že hoci cesta nie je majetkom mesta, nerobí im dobré meno, práve naopak.

Správcom cesty je Slovenská správa ciest (SSC). Tú mesto už v minulosti upozorňovalo na zlý stav cesty a žiadalo rekonštrukciu. Zatiaľ posledné stretnutie k tejto problematike sa uskutočnilo tento týždeň, keď sa Tréger podľa vlastných slov stretol s generálnou riaditeľkou SSC Martinou Tvrdoňovou. "Verím, že sa nám našu aktivitu podarí dotiahnuť do úspešného konca a hlavný cestný ťah cez Liptovský Hrádok bude opravený," dodal primátor.

Celá Ulica SNP sa postupne začína meniť. Na jej vstupe v smere od Liptovského Mikuláša v závere minulého roka asanovali územie na ploche viac ako 6000 štvorcových metrov. V jarných mesiacoch tohto roka tam otvorí novú predajňu obchodný reťazec.

"Nevyhnutné asanačné práce, oprava chodníka či budovanie nového verejného osvetlenia si pochopiteľne vyžiadali aj prítomnosť ťažkej techniky, robili sa rôzne výkopové práce. Z tohto dôvodu by bolo nerozumné opravovať hlavnú cestu ešte predtým, ako sa skončia práce v súvislosti s obchodom. Stratégia bola jasná. Keď sa postaví obchod, vyvinie sa maximálna snaha, aby došlo k rekonštrukcii cesty, a tak sa aj deje," konkretizoval Tréger.

Primátor doplnil, že mesto má záujem o celkovú revitalizáciu tejto lokality. Tá bude spočívať najmä vo výsadbe novej zelene a drevín.