Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Bankoví lupiči utiekli z obchodného centra s prázdnymi rukami

Ilustračné foto Foto: TASR

Zamaskovaní lupiči vošli do priestorov banky so slovami, že to je prepad a personál im má otvoriť pokladne.

Liptovský Mikuláš 15. marca (TASR) – Dvaja ozbrojení páchatelia sa pokúsili vo štvrtok (14. 3.) približne o 19. h prepadnúť a vylúpiť bankovú pobočku v obchodnom centre uprostred Liptovského Mikuláša. Napokon po chvíli z miesta činu utiekli bez akejkoľvek koristi.

„Zamaskovaní tmavými kuklami a kapucňami vošli do priestorov banky so slovami, že to je prepad a personál im má otvoriť pokladne. S krátkymi strelnými zbraňami v rukách opakovane žiadali o vydanie finančnej hotovosti,“ informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Jeden páchateľ podľa nej pristúpil k zamestnankyni banky s príkazom, aby otvorila pokladňu. Povyhadzoval odtiaľ papierové vrecká, ale žiadne peniaze sa tam nenachádzali. Obdobne pochodil aj druhý páchateľ v ďalšej pokladni. Vzápätí sa obidvaja vzdali svojho lúpežného zámeru a dali sa na útek.

„Ohrozené pracovníčky bankovej pobočky našťastie neutrpeli žiadne zranenia. Po prijatí oznámenia o tomto skutku sme ihneď rozbehli intenzívne pátranie po neznámych páchateľoch,“ dodala Balogová s tým, že poverený policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za zločin lúpeže.