Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

BÁNOVCE: Agresívny muž zbil dcéru svojej družky prackou od opaska

Ilustračné foto Foto: teraz.sk

Muž dievča opakovane udieral opaskom po celom tele, ťahal ju za vlasy po byte, opätovne ju bil opaskom po holom chrbte.

Bánovce nad Bebravou 5. augusta (TASR) - Z pokračovacieho zločinu vydierania obvinil bánovský policajný vyšetrovateľ 35-ročného Radovana z Bánoviec nad Bebravou. "Obvinený ešte 10. júla okolo obeda vyháňal z bytu 16-ročné dievča, dcéru svojej družky. Mladistvej kázal, aby mu zabezpečila peniaze na cigarety a vyhrážal sa jej, že keď sa vráti bez peňazí, tak ju zbije. Dievča sa vrátilo domov bez peňazí a cigariet, preto schytala bitku kovovou prackou opaska," informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Ako ďalej uviedla, muž dievča opakovane udieral opaskom po celom tele, ťahal ju za vlasy po byte, opätovne ju bil opaskom po holom chrbte. Keď sedela na posteli, tak prišiel k nej a kopol ju do tváre. Následne agresívny muž odišiel z bytu, ale ešte sa jej cez bytový telefón vyhrážal a zakázal jej čokoľvek o bitke povedať a taktiež jej zakázal sa pohybovať pri okne. "Mladé dievča bolo vystrašené a bálo sa o svoj život a zdravie. Obvinený jej bitkou spôsobil zranenia, a to krvné podliatiny na stehnách asi 20 cm veľké, šrámy na chrbte, krku a zátylku a odreniny pod okom a na ramene," ozrejmila.

Obvinený, ako pokračovala Antalová, na druhý deň vo svojom besnení pokračoval znova, pričom tiež v čase okolo obeda mladistvú posielal von zohnať peniaze a svojej družke - matke mladistvej povedal, že ak toto povie polícii, tak jej odreže hlavu. "Svoju vyhrážku zopakoval aj pred mladistvou, ktorá sa medzičasom vrátila a zo strachu pred ďalšou bitkou mu zohnala a odovzdala peniaze na cigarety, ktoré pýtal. Matka s dcérou sa báli o svoj život, báli sa, že by svoje vyhrážky mohol aj naplniť. Aj napriek tomu však matka privolala políciu," doplnila.

Radovan sa nejaký čas skrýval a pohyboval sa na neznámom mieste, preto polícia spracovala podnet na vydanie príkazu na jeho zatknutie. "Policajti 3. augusta obvineného zatkli a v utorok (4.8.) bol na základe príkazu na prijatie do väzby vydaného Okresným súdom v Bánovciach nad Bebravou eskortovaný do väzby. Radovanovi za tieto skutky hrozí v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," uzavrela trenčianska krajská policajná hovorkyňa.