Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Bánovce evidujú viac ako 300 žiadostí o nájomný byt

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Zámer výstavby nájomných bytov schválili poslanci v súlade s územným plánom mesta, stavebné povolenie vydala radnica 11. decembra 2013.

Bánovce nad Bebravou 27. marca (TASR) - Dovedna 332 žiadostí o nájomný byt eviduje v súčasnosti bánovská radnica. Zosumarizovala ich v súvislosti s už postaveným a skolaudovaným novým bytovým domom na Svätoplukovej ulici na sídlisku Dubnička, do ktorého by sa mali nájomníci sťahovať v prvom polroku tohto roka. Informovala o tom hovorkyňa radnice Ingrid Mozolová.

"Všetkých záujemcov o byt sme písomne vyzvali, aby k svojim žiadostiam priložili ešte tri povinné prílohy, ktoré sú potrebné na zaradenie do zoznamu žiadateľov," ozrejmila Mozolová.

Ako spresnila, žiadatelia majú na doplnenie príloh termín do 15. apríla. "Následne sa žiadosti vyhodnotia, vyradia tí, ktorí podmienky nespĺňajú, okrem iného im bude prepočítaný aj ich príjem," doplnila.

Samospráva tiež aktuálne čaká na rozhodnutie o schválení úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania, prostredníctvom ktorého chce odkúpenie domu postaveného súkromníkom čiastočne financovať. Zvyšnú časť prostriedkov chce uhradiť z dotácie z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, tiež z vlastných prostriedkov. Kúpna cena bytového domu je dohodnutá na 1.955.287,04 eura, cena technickej vybavenosti na 109.634,50 eura. Spolu bude teda dom stáť 2.064.921,54 eura.

Zámer výstavby nájomných bytov schválili poslanci v súlade s územným plánom mesta, stavebné povolenie vydala radnica 11. decembra 2013. S budovaním domu začala spoločnosť z Bratislavy vo februári 2014. V dome je 44 bytov, z nich je 22 jednoizbových, 16 dvojizbových v troch rôznych veľkostiach a šesť trojizbových. Ako dodal primátor mesta Marián Chovanec, spôsob, akým bude radnica vyberať nových nájomníkov, známy ešte nie je.