Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Regióny

Bánovce nad Bebravou zo svojho rozpočtu podporia desať projektov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Mesto na tento rok vyčlenilo v rámci participatívneho rozpočtu na realizáciu projektov 5000 eur.

Bánovce nad Bebravou 4. júla (TASR) - Mesto Bánovce nad Bebravou podporí tento rok zo svojho rozpočtu desať občianskych zámerov. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.

Finančný príspevok z rozpočtu mesta dostanú projekty práce s emóciami u klientov domova sociálnych služieb Archa, detského ihriska v areáli materskej školy Hollého, nového využitia starého pieskoviska na Strážovskej ulici, basketbalového športového dňa pre deti, ako i jazdeckej školy pre deti a mládež so zdravotným znevýhodnením. Radnica podporí i hokejové sústredenie, oplotenie ihriska na Trenčianskej ceste, kultúrne podujatie pri príležitosti výročia tanečnej skupiny Gypsy Čokoládky, osadenie dopravnej značky pre obojsmernú jazdu cyklistov v jednosmerkách, výtvarnú súťaž a detský karneval.

Mesto na tento rok vyčlenilo v rámci participatívneho rozpočtu na realizáciu projektov 5000 eur. "Projekty mohli predkladať fyzické osoby s trvalým pobytom v meste staršie ako 18 rokov, podnikatelia a právnické osoby so sídlom na území mesta alebo podnikatelia a právnické osoby, ktoré vykonávajú činnosť na území mesta," pripomenula samospráva. Zámery hodnotili predsedovia komisií pri mestskom zastupiteľstve, ako i obyvatelia prostredníctvom hlasovania.