Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Bánovce nad Bebravou zvýšili ceny za korčuľovanie na štadióne

Ilustračná snímka. FOTO TASR - Marko Erd Foto: TASR/Marko Erd

Výšku úhrady za prenájom ľadovej plochy zmenila samospráva v nadväznosti na vyššie prevádzkové náklady, ktoré má za športovisko.

Bánovce nad Bebravou 19. decembra (TASR) - Verejnosť zaplatí za prenájom ľadovej plochy na zimnom štadióne v Bánovciach nad Bebravou vyššiu sumu ako doposiaľ. Viac zaplatia dospelí i za verejné korčuľovanie. K úprave cenníka pristúpila bánovská samospráva v súvislosti s vyššími nákladmi, ktoré má za športovisko. Zmenu schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň.

Nový cenník začne platiť v januári budúceho roka. Výšku úhrady za prenájom ľadovej plochy zmenila samospráva v nadväznosti na vyššie prevádzkové náklady, ktoré má za športovisko.

Dospelí za jeden vstup na verejné korčuľovanie po novom zaplatia dve eurá namiesto pôvodných 1,50 eura. Nový cenník počíta i s prenájmom hracej plochy počas letnej prevádzky.

Výška úhrady za verejné korčuľovanie pre deti a mládež do 18 rokov, sprievod a brúsenie korčúľ zostáva nezmenená. Nezmenené zostávajú i podmienky oslobodenia od úhrady za korčuľovanie a prenájom plochy.

"Cenová úprava reflektuje na zvýšenie vstupných nákladov - energií na prevádzku zimného štadióna, keďže hlavne cena elektrickej energie tvorí významnú nákladovú položku pri chladení ľadovej plochy," dodala samospráva.