Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Bánovskí policajti riešia prípad pokusu o znásilnenie 60-ročnej ženy

Ilustračné foto Foto: TASR

Muža, ktorý sa mal uvedeného skutku dopustiť, zadržali policajti v priebehu necelých 24 hodín.

Bánovce nad Bebravou 26. mája (TASR) - Obvineniu zo zločinu znásilnenia spáchaného v štádiu pokusu a zo zločinu sexuálneho násilia čelí 26-ročný muž. Ten sa ešte 22. mája na poludnie pokúsil znásilniť 60-ročnú ženu, informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Obvinený 60-ročnú ženu ťahal k sebe s tým, že sa s ňou chce milovať. Žena jeho návrhy odmietala, preto sa jej vyhrážal, že ju zabije. Pokúšal sa ju aj vyzliecť. K znásilneniu nakoniec nedošlo, ale vystrašená žena zo strachu o svoj život musela páchateľa sexuálne uspokojiť," uviedla k prípadu Antalová.

Muža, ktorý sa mal uvedeného skutku dopustiť, zadržali policajti v priebehu necelých 24 hodín. "Obvinený bol už v minulosti za obdobný čin potrestaný. V prípade, ak ho súd uzná vinným, hrozí mu v zmysle zákona trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov," dodala trenčianska krajská policajná hovorkyňa.

Polícia sa vzhľadom na citlivosť prípadu nebude vyjadrovať k bližším okolnostiam, osobám obvineného i poškodenej, ako i miestu, kde došlo k udalosti.