Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

SaS má vlastného kandidáta na primátora B. Bystrice

Kandidát Miroslav Ivan Foto: Reziser.sk

Kandidátom SaS je miestny podnikateľ Miroslav Ivan.

Banská Bystrica 19. septembra (TASR) – Sloboda a solidarita (SaS) v Banskej Bystrici stavia do novembrových komunálnych volieb svojho vlastného kandidáta na post banskobystrického primátora, ktorým je miestny podnikateľ Miroslav Ivan.

Ako dnes na brífingu v Banskej Bystrici uviedol podpredseda SaS a poslanec NR SR Ľubomír Galko, strana bude mať v blížiacich sa komunálnych voľbách celkovo takmer 400 kandidátov, čo je v súlade s ich filozofiou "kvalita, nie kvantita".

"Snažíme sa ponúknuť nových a moderných ľudí s progresívnym myslením, ktorí sú schopní predložiť a presadzovať reformné programy a medzi nich patrí náš kandidát na post primátora, člen SaS Miroslav Ivan. Je to poctivý lokálny politik, slušný a čestný manažér, rovný chlap," zdôraznil Galko.

Ako pripomenuli členovia SaS, Ivan pred rokmi založil, takpovediac na "zelenej lúke", úspešnú medzinárodne pôsobiacu spoločnosť, bez akýchkoľvek dotácií či eurofondov. Svoje podnikanie doviedol k úspechu iba vlastnými rozhodnutiami. Angažoval sa v prospech obyvateľov pri spustení skúšobnej prevádzky spaľovne, s ktorou ľudia nesúhlasili a bol iniciátorom veľkej petície "Parkovné patrí mestu". Upozornil ňou na odliv peňazí z parkovného, ktoré mohlo využiť mesto a nie súkromná firma.

"Banská Bystrica mala smolu na primátorov. Všetci mali jedného menovateľa a to, že pochádzali zo štátneho sektoru, bez osobnej zodpovednosti. Vyzývame Banskobystričanov, nech si pozrú životopisy kandidátov, čo doteraz dokázali. Nech sa rozhodujú podľa toho, čo dokázali a nie podľa toho, čo sľubujú," odporučila SaS.

Kandidát Miroslav Ivan na brífingu upozornil na viaceré nekompetentné rozhodnutia súčasného vedenia mesta, ako napríklad zbabraný predaj práčovne, katastrofálny stav ciest a chodníkov, zachovanie politických nominácií v riadiacich orgánoch mestských spoločností, pretrvávajúci problém s nedostavanou autobusovou stanicou a pod.

"Bystričania pociťujú ako najväčší problém nedostatok pracovných miest. Toto chcem zmeniť. Pracovné miesta vytvárajú podnikatelia a živnostníci, sem budem smerovať svoju hlavnú energiu. Chcem urobiť z Banskej Bystrice mesto, v ktorom budú podnikatelia vítaní," konštatoval Ivan.

V prípade volebného úspechu by zriadil odbor, ktorý by sa venoval podpore podnikateľského prostredia, podnikol by tiež kroky k zrušeniu mestských spoločností, ktoré mestu odčerpávajú zdroje a nie sú schopné si svojím podnikaním zabezpečiť zdroje na rozvoj vlastnej činnosti a zasadil by sa aj o zvýšenie participácie obyvateľov na živote v meste.

"Skúsenosti zo súkromného sektora sú pre mňa dobrým základom pre realizáciu reforiem, ktoré predstavujem v mojom programe," dodal Ivan.