Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Od budúceho roka bude mať Banská Štiavnica mestského architekta

Erb mesta Banská Štiavnica Foto: Heraldický register

Mestský architekt bude zabezpečovať koncepciu územného a dopravného rozvoja mesta, hlavné smery urbanisticko-architektonického rozvoja, či stanovovať zásady tvorby prostredia Banskej Štiavnice.

Banská Štiavnica 23. októbra (TASR) - Od budúceho roka bude mať už aj Banská Štiavnica svojho mestského architekta. Doplnenie organizačnej štruktúry Mestského úradu navrhla primátorka Nadežda Babiaková, podľa ktorej je v meste takáto funkcia potrebná.

"Myslím si, že túto funkciu v meste naozaj treba aj z toho hľadiska, že ide o lokalitu Svetového dedičstva UNESCO," podotkla. Mesto sa neustále rozvíja a potrebuje odborné usmernenia a rady pri riešení investičnej činnosti, pri mnohých rozvojových projektoch, ale aj drobných zmenách a úpravách vzhľadu mesta.

Mestský architekt bude zabezpečovať koncepciu územného a dopravného rozvoja mesta, hlavné smery urbanisticko-architektonického rozvoja, či stanovovať zásady tvorby prostredia Banskej Štiavnice. Mal by pracovať najprv na pol úväzku, primátorka však nevylúčila, že by sa to v budúcnosti mohlo zmeniť.

"Nevylučujem, že do budúcna to bude možno pracovník na plný úväzok, ale zatiaľ vychádzajúc z možností, ktoré máme, by to mal byť pracovník mesta na pol úväzku," podotkla s tým, že v najbližšom období mesto vypíše výberové konanie na obsadenie novej funkcie.