Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Banskobystričania môžu pripomienkovať projekt manažmentu údajov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K realizácii projektu sa samospráva rozhodla pristúpiť pre zastaralé analógové evidencie, potrebu inventarizácie, triedenia i prezentácie údajov.

Banská Bystrica 18. februára (TASR) – Mesto Banská Bystrica plánuje realizovať projekt, ktorého cieľom je spájaním popisných a priestorových informácií do výsledných podkladov a priestorových analýz zefektívniť riadenie a koncepčný rozvoj mesta. Stavovské organizácie a subjekty môžu projektový zámer pripomienkovať do 3. marca. TASR o tom informovala hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

"Naším zámerom je zabezpečiť nastavenie systematického a automatizovaného zverejňovania a sprístupňovania údajov formou poskytovania takzvaných OpenGeoData, ako aj ich využívanie v rámci mesta," priblížil špecialista odboru architekta mesta Peter Michal. Projekt bude podľa jeho slov prínosom pre mnohé oblasti, napríklad pre podnikateľov v sfére stavebníctva, projektovania či plánovania.

K realizácii projektu sa samospráva rozhodla pristúpiť pre zastaralé analógové evidencie, potrebu inventarizácie, triedenia i prezentácie údajov. "Aby mesto dokázalo zvládnuť výzvy v oblasti digitalizácie a informatizácie, základným predpokladom je postupné vybudovanie informačných nástrojov platformy na vizualizáciu a analýzu jednotlivých agendových datasetov," vysvetlila Adamovičová s tým, že pripomienkový formulár i bližšie informácie o projekte sú dostupné na webovej stránke mesta.