Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Banskobystričania privítajú na námestí Anastasiu Kuzminovú

Anastasia Kuzminová. Foto: TASR/Martin Baumann

Ešte pred oslavami sa v priestoroch športovej haly Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica stretne s Kuzminovou minister obrany Peter Gajdoš, aby jej odovzdal sľúbené prekvapenie.

Banská Bystrica 28. februára (TASR) – Jedinečnou olympijskou atmosférou ožije Námestie SNP v Banskej Bystrici vo štvrtok (1.3.), kde o 16.30 h začnú oslavy skvelých výsledkov našej úspešnej, trojnásobnej medailistky z Pjongčangu, biatlonistky Nasti Kuzminovej. Do rytmu zahrá jej obľúbená vokálna skupina Fragile.

"V prvý marcový deň všetkých pozývam na námestie. V mrazivom počasí nás zahreje skupina Fragile, ktorá zrušila aj svoje plánované aktivity, len aby mohla prísť zahrať našej medailistke. Verím, že spoločne zaplníme námestie do posledného miesta a vytvoríme neopakovateľnú atmosféru," uviedol banskobystrický primátor Ján Nosko.

Ako TASR informovala jeho hovorkyňa Zdenka Marhefková, v súvislosti s podujatím treba počítať s niekoľkými dopravnými obmedzeniami v historickom centre mesta. Vo štvrtok od 12.00 h bude vylúčené parkovanie vozidiel v Kapitulskej ulici. Motoristi by mali využiť parkoviská na Štiavničkách, Štefánikovom nábreží, Námestí slobody, Partizánskej ceste či Bellušovej ulici.

"Najjednoduchším spôsobom, ako sa dostať na Námestie SNP včas, je použiť mestskú hromadnú dopravu, ktorá bude premávať bez obmedzení," dodala Marhefková.

Ešte pred oslavami sa v priestoroch športovej haly Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica stretne s Anastasiou Kuzminovou minister obrany Peter Gajdoš (SNS), aby jej odovzdal sľúbené prekvapenie.