Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Banskobystričania vytancovali týraným ženám a deťom 2691 eur

Ilustračné foto Foto: BKIS.sk

Finančný dar použijú na obnovu zastaraných kuchynských priestorov.

Banská Bystrica 27. januára (TASR) – Obnovená tradícia plesu mesta Banská Bystrica priniesla pomoc týraným matkám a deťom. Výťažok vo výške 2691 eur, ktorý sa vďaka štedrým hosťom plesu podarilo vyzbierať, odovzdal dnes primátor Ján Nosko krízovému stredisku pre deti a osamelých rodičov v Dome sv. Alžbety. Finančný dar použijú na obnovu zastaraných kuchynských priestorov.

"Verím, že výťažok z mestského plesu poteší a hlavne pomôže. S pani riaditeľkou sme sa rozprávali o problémoch, s ktorými sa denne stretávajú. Otvorili sme napríklad možnosť dopravy detí do základných a materských škôl, na ktoré určite plnohodnotne poslúži sociálny taxík mesta. Opotrebovanie budovy a celkový investičný dlh sú veľmi veľké. Určite spíšeme priority a budeme hľadať finančné prostriedky a spôsoby, ako pomôcť, aby sme skvalitnili priestory zariadenia," zdôraznil Nosko.

Zariadenie poskytuje sociálne služby týraným matkám s deťmi už viac ako desať rokov. Priestory potrebujú investície do výmeny okien, zateplenia budovy i modernizácie vybavenia. Okrem krízovej pomoci pomáha Dom sv. Alžbety pri poskytovaní poradenstva v oblasti násilia páchaného na ženách. Mnohé z nich prichádzajú do zariadenia bez finančných prostriedkov a len v tom, čo majú oblečené.

"Finančnú pomoc si veľmi vážim a priznám sa, nerátala som, že to bude až taká suma. Ďakujem všetkým, ktorí nám prispeli. Nakoľko sme nezisková organizácia, získavanie finančných prostriedkov je pre nás dosť náročné. V tejto sfére financií nikdy nie je dosť a každé euro, ktoré dostaneme, si veľmi vážime. Tým, že je tu pohyb ľudí, dochádza aj k opotrebovaniu materiálu. Prostriedky použijeme na obnovu kuchynskej linky, aby boli podmienky pre mamičky s deťmi prijateľnejšie než doteraz," uviedla riaditeľka zariadenia Ľubica Michalíková.